mercoledì 22 ottobre 2008

More on Rice Flour: Cookies!

sexynerd is going to be mad at me when he sees this picture :) i'll go straight to the recipe, busybusy week, remember??

RiceFlour Cookies

knead 250gr of rice flour and 150gr of flour with 250gr of butter. then add 150gr of sugar, one egg and one yolk, vanilla flavoring, lemon zest, 2 spoons of orange liquor, a pinch of salt. now trasfer the batter (which should be very soft) in a pastry bag and let it rest in the fridge for 15 min. in the meantime, preheat the oven 180 degrees. using the pastry bag, create different snake-shapes for your cookies and bake for 15 min.

Frollini di Farina di Riso
(da Cucina Moderna Oro - crostate e biscotti)

impastare 250gr di farina di riso e 150gr di farina 00 con 250gr di burro morbido a pezzetti. aggiungere 150gr di zucchero, la scorza di un limone grattuggiata, una bustina di vanillina, 1 tuorlo e un uovo, due cucchiai di liquore all'arancia (io ho usato invece l'amaretto) e un pizzico di sale. trasferite il composto (molto morbido) in una tasca da pasticciere e fatelo riposare in frigo per 15 minuti. nel frattempo preriscaldate il forno a 180 gradi. con la tasca da pasticciere formate dei serpentelli dalla forma che preferite e cuocete in forno per 15 minuti. decorate con zucchero a velo.

2 commenti:

evaristo ha detto...

Che sweet ;-)

willson ha detto...

Thanks for the cookies Celeste. They were delicious. Sorry for replying late :(.

Loved the way you have presented them in the picture. It is beautiful and speaks for itself. :)

Swati