domenica 2 novembre 2008

Soft Potato Scones

last week i didn't manage to post all the recipes i planned, sorry but i was enjoying the warmth of sicily! these potato scones are the salted version of the previous post. not bad at all.... perfect for a brunch, fast break or even as substitute of bread. eat with cheese.

Soft Potato Scones

knead 200gr of flour with 50gr of butter until you obtain sandy grains of flour. now add 200gr of smashed boiled potatoes, a pinch of salt, one egg and one little spoon of baking powder and knead for 5 minutes. add flour if necessary. make little balls (approx 5cm diameter) and press flat a bit. bake in the oven 180degrees for 20 minutes.


Morbidi Scones di Patate
(da Sale&Pepe di settembre2008)

impastare 200gr di farina con 50gr di burro fino ad ottenere un composto simile a granelli di sabbia. aggiungere 200gr di patate bollite schiacciate, un pizzico di sale, un uovo e un cucchiaino di lievito per torte salate (baking powder). in caso la pasta risulti troppo liquida o appiccicosa, aggiungere altra farina. formare delle palline di 5 cm di diametro e schiacciarle leggermente. cuocere in forno preriscaldato a 180gradi per 20minuti.

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