venerdì 2 gennaio 2009

Lazy Holiday Bread

a bread for those cozy days when the last thing you want is taking off your pijama to go out. a bread for those who stay at home to study and couldn't think of a better way to spend their day. baking and studying, happily ever after...

Pane Pigro
(makes around 12 soft breadsticks)

sciogliere una bustina di lievito secco in 200gr di acqua e due cucchiaini di zucchero. aggiungere 400gr di farina e impastare. quando la farina è quasi tutta assorbita aggiungere un cucchiaino di sale. il sale impedisce al lievito di attivarsi, è importante quindi non farli entrare in diretto contatto (MAI aggiungere sale all'acqua dove avete sciolto il lievito!). continuare e impastare fino ad ottenere una palla omogenea e lasciare a riposare per un'ora e mezza. prendere un po' di pasta alla volta e dare al pane la forma di grissini ciccioni. lasciare a riposare su una teglia da forno per un'altra ora. infornare a 220 gradi per 10 minuti, fino a che la superficie inizia a dorarsi.


Lazy Bread

melt 2ogr of dried yeast in 200gr of water and two little spoons of sugar. add 400gr of flour and start kneading. when the water is almost absorbed, add one spoon of salt. since the salt prevents yeast from activating, you should be careful not to put the two in direct contact (do not add the salt directly to the water!). knead until you obtain a elastic and soft dough. let it rest for one hour and a half. now take single pieces of dough (each of them the size of an egg) and make some "fatty" breadsticks. let them rest for another hour on a baking tin and then bake in the oven for 10 minutes (until golden) at 220degrees.

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